Påskbio - OZ 3D

 
 
Igår efter jag hade ätit påsklunch hos mormor, bjöd min kompis och hennes granne mig på Oz, the great and powerful. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om filmen, då den inte riktigt är min filmgenre. Men den var fint gjord och 3D-effekterna var bättre än andra filmer jag sett på bio. Den får betyget 3/5 av mig.
 
Såklart skulle min kompis säga fel tid till mig, när vi gick in filmen redan visats en kvart när vi satte oss. Det var inte så mycket folk tur nog!
 

Påskfrukost

Glad påsk allihopa!
Min påskafton inleds med en supermysig frukost: gröt med frysta hallon, kiwismoothie med banan och självklart ett kokt ägg. Vaknade av solens strålar och känner mig hur pigg och glad som helst! Dagen kommer spenderas hos släkten då vi ska äta lite påskgott och efter det blir det kanske lite mys med kompisarna på stan. 

Blir så irriterad på mig själv för att jag aldrig kan planera! Det här är vad jag skulle gjort igår:
- måla naglarna
- städa rummet
- lämna läxböcker till min klasskompis
- träna
- lämna in jobbansökan
- plugga
- göra ett videoinlägg
- hämta en reserverad bok
 
Och det här var vad jag faktiskt gjorde:
- gick in till stan (hemifrån är det ca 6km)
- lämnade skolböckerna
- fikade med guapo (snickerskaka omg!)
- handlade jordgubbar, kvarg och hallon till kvällen
- filmade till videoinlägget
- redigerade filmen, sen krascade grafikkortet och allt blev förlorat
- blev sur och kollade på let's dance istället
 
Hoppas ni alla får en bra påskafton ♥

När man inte kan bestämma sig

 
Ibland har man så många saker att göra att man inte kan bestämma sig. Som att sitta hela dagen framför datorn och kolla på The Hills, läsa ut alla böcker innan lånetiden går ut eller plugga, som förövrigt är bland de mest sömnframkallande sysslorna man kan göra på ett lov, oavsett om man har druckit två energidrycker eller inte. Det är allt tur att det är lov!

Cuando era pequeña...

Bilder tagna av pappa, från tiden då vi bodde i Bankeryd.
 
Nu är det offeciellt påsklov! Det inleds med att göra läxor. Har för övrigt läst ut två böcker som ska göras analys på till nästa vecka. Dessutom ska jag skriva en uppsats om när jag var liten, på spanska. Börjar smått ångra att jag vill fortsätta med steg 4, men Spanien lockar så himla mycket!
 
Vid halv elva drar jag till gymmet för tredje gången denna veckan och sticker därefter till Lidköping för att jobba. Men snart är det ledigt och en del roligheter har planerats. Hoppas ni får en bra början på påsklovet!
 
Måste lära mig skriva intressanta inlägg, skärpning!
 

födelsedagsgrillning

Arkivbilder från sommaren 2012
 

Kollade igenom gamla bilder på datorn när jag hittade dessa. Mitt lilla födelsedagsfirande vid sjön, grillning med några kompisar, massa mys, prat, fotboll och jagande av ankor. Fotografering, hamburgare och kladdkaka. Åh vad jag saknar sommaren! ♥
 
Just nu händer det inte så mycket. Igår jobbade jag i några timmar och kom hem vid åttatiden. Träffade en arbetskompis med sällskap på stan. Mycket skratt och leenden! Idag blir det att gymma på Actic, tack guapo för gratisveckan! Hoppas snön snart smälter så att man kan komma igång med löpningen på allvar. Det är lite klurigt att springa när det är halt, hej bambi! Mycket härligare att springa på stigar med solens strålar som värmer nacken mellan träden och en klarblå himmel. 
 
Önskar er en glad helg och en bra början på påsklovet!

Sweet gift


Detta fick igår jag av ett par underbara själar!
En burk full med snickers och en påse Ahlgrens bilar, så himlans gott! Tack vare att jag och min kompis hade varit så duktiga och tränat förra veckan. Tror inte kroppen kommer må så jättebra en vecka framåt men en underbart gullig present ♥
 
 

Måndagar är den bästa dagen - krönika

Måndagar är min längsta dag i veckan. Jag går i skolan från åtta till halv fyra, därefter är det möte och jag är hemma vid halv sex. Ändå är måndagar den bästa veckodagen, eftersom det är då jag får äta hos mormor.
Från skolan tar det ungefär fem minuter innan jag befinner mig i hennes hemtrevliga kök med fyllda kastruller och virkade dukar.  Att sitta vid furubordet med tallrikar, glas och bestick framdukat är det mest avslappnande under veckan. Hembakat bröd och mormors mat är det bästa jag vet – när jag senare skyndar mig till bussen är min mage så full att det känns som den ska spricka när som helst och mitt ansikte skiftar svagt grönt. Det blir inte mycket bättre av att jag får springa med nybakade kakor i fickorna, som påminner om att det alltid finns något sött till hands.
 
En måndag skyndade jag mig till mormors lägenhet, lika stressad som alltid, i hopp om att finna något smarrigt även denna gång. På spisen fanns en kastrull fylld med potatis och en rengjord stekpanna som stod på tork. Det enda tillbehöret jag såg var en tallrik med något skumt som såg ut som brända pannkakor. Misstänksamt inspekterade jag tallriken, det här hade mormor aldrig bjudit mig tidigare på…
 
Vid vårt samtal dagen innan hade hon berättat att hon skulle steka kotletter, vilket är min personliga favorit på hennes meny. Jag tog en tugga av den nya maträtten, vilket inte alls var pannkakor utan ett slags pannbröd. Efter tio minuters letande efter något som kunde agera tillbehör, värmde jag besviket mina potatisbitar och smaksatte dem med lingonsylt. När det var en kvart kvar innan jag var tvungen att rusa in till stan, svarade mormor äntligen på mitt samtal och frågade om det var något problem.
 
Jag påminde om kotletterna som hon visst hade glömt bort att steka, till min förvåning skrattade hon bara och sa att jag skulle kolla på balkongen. Och visst fanns där en stekpanna med mina kotletter och härlig sås! Det visade sig att hon hade påmint mig dagen innan att hon skulle ställa ut stekpannan på balkongen för att den inte fick plats i kylen, och eftersom det är kallare där än i kylskåp skulle de klara sig finfint. Med mitt guldfiskminne hade jag i all vimsighet glömt av detta. Sedan dess har hon alltid skrivit lappar med instruktioner om var maten finns. Med mitt oförändrade minne glömmer jag av att läsa lapparna.
 
I brist på annat att blogga om lägger jag upp en publicerad krönika

Räksallad

 
Dagens kvällsmat (Hej instagram)
Hur kan räksallad vara så himla gott? ♥ 
Man kan säga att det här är det nyttigaste jag har ätit på hela veckan. Jag har proppat i mig kakor, tårtor, en underbar festmåltid, pizza, McDonalds x2 och massa läsk på en vecka, inte okej.
 
Ber hemskt mycket om ursäkt för att jag har lämnat bloggen tomt ett tag. I fredags jobbade jag mellan 15-19 och igår åkte jag till Lidköping för att jobba 12-15. Därefter var det att åka direkt till Mariestad för att fira min morbror på sin 50-årsdag. Jättekul att få träffa sina härliga kusiner!
 
Hoppas ni har haft en bra helg och är redo för ytterligare en skolvecka innan påsk! 

Träningshoppning

Canon 550D + Canon 70-200mm L f/4, slutartid 1/640, ISO 200
 
Idag var det träningshoppning på min lokala ridskola.
Min lillkusin tävlade för första gången, nervöst! Hon hoppade lilla Flicka på bilden och rundan gick felfritt. Jätteduktiga var dem! Jag hade som uppgift att visa hur det gick till på liknande tävlingar, gick banan med henne och hjälpte till vid framridningen. Det var väldigt mycket folk för att vara nio på en söndagsmorgon.

Med min pälsmössa

 
Galet vacker är hon, min bästa vän ♥
Saknar att fota porträtt, det har blivit så mycket detaljfoto på senaste tiden att jag har glömt av den härliga känslan ett porträtt kan förmedla. Ironiskt nog har jag massvis med porträttbilder som behöver redigeras, har bara inte orkat ta tag i det än. baSka ra göra färdigt alla skolarbeten innan jag börjar med det projektet, dock har jag har ett vagt minne av att jag inttalat det till mig själv tidigare...
 
Idag har jag jobbat så att fötterna värker!
Har stått på samma ställe utanför en butik och intervjuat besökare. Trevligt att ha något att göra en fredageftermiddag istället för att sitta hemma och glo på en tv. Lite långtråkigt bara kanske - hungrig blev man också. Ska ta med mig något att äta nästa gång.

Dagens träning - hopprep

 
Träning stod på schemat idag.
Provade att köra ett hopprepsprogram i snön. Som uppvärmning joggade jag till en öppen plats. Tyvärr var den fortfarande täckt av snö så att hoppa där resulterade till att jag efter två minuter ramlade ihop på marken. Istället hittade jag ett ställe på en upphöjning. Det funkade utmärkt, om man bortser från att en cykelväg gick precis framför och alla kunde se där jag hoppade hopprep för fullt, röd i ansiktet och svetten som rinner och bildar väl synliga fläckar på kläderna. 
 
Här är programmet jag utgick ifrån: (taget ur iform.se)
 
jogging på stället - 1 min
slalomhopp - 1 min
längskidshopp - 1 min
hoppa på ett ben - 1 min
höga knän - 1 min
krysshopp - 1 min
 
Antal set: 2
 
Till en början kan man ta en paus på 30 sekunder när man har gjort hälften av övningarna. Innan nästa set vilade jag i ca 1 min innan jag började om igen. Mycket effektiv och jobbig träning! Se bara till att du har ett relativt mjukt underlag, annars kan det göra ont i lederna efter ett tag. Öka antal minuter eller minska vilanju bättre du blir så att dina resultat förbättras. 
 
Ber om ursäkt att jag skriver så sena inlägg. Ska försöka att göra lite fler tidsinställda inlägg så att jag inte uppdaterar så sent på kvällarna.
 

Fall in love

Vinterljuset letar sig fram likt glädjen ur sorgens tårar

 
Jag vet inte vad jag ska göra, allt känns väldigt svårt just nu. Ironiskt egentligen, eftersom jag har allt jag önskade mig för ett år sedan. Men framtidens planer och oroligheter förföljer mig i mina tankar. Jag hoppas att ljuset snart letar sig fram, likt glädjen ur sorgens tårar.

SLA-loppet 2012

 


 
Blev väldigt sugen på att vara med om det arrangeras en liknande tävling igen, kanske det är bäst att börja träna inför loppet redan nu? Men har man inget gymkort blir det inte så mycket träning när det är så halt överallt. Har dock varit flitig med löpningen den senaste veckan, likaså har styrkan förbättrats. Tagga beach 2013!
 
 
 

Tre vänner i skogen

 



Canon EOS 550D, Canon 70-200 L f/4
 
Vilka underbara vänner man har!
 
Dessa bilder tog jag i somras precis efter att jag köpt teleobjektivet, älskar spontana porträttbilder! Alla härliga sommarminnen kom rusande emot mig som en våg av lycka när jag kollade runt i arkivet och hittade dessa. Kärlek till er ♥
 
Idag har dagen bjudit på allt möjligt smått & gott. Bakade mumsig kladdkaka med guapo, var släktfirande hos moster där vi blev bjudna på bland annat snickerskakor (snickers är förövrigt den bästa sorters godis som gjorts), fudgebitar och minibullar. En toppenlördag alltså!
 
Har ni haft en trevlig helg?