Ibland vill man bara sitta ner och tänka

 
Puh, nu är nästan alla bilder inlämnade och några har kommit upp på deras hemsida. Så nu är det fritt fram för mig att plocka fram guldkornen!
 
Jag har funderat på en sak, min design är inte den roligaste och mest lättnavigerad (dels eftersom den saknar en meny). Tänkte börja skissa på en ny design, min plan var från början att jag skulle sälja bloggdesigner men då måste jag visa från min bästa sida, eller hur? Ska börja med det så fort jag presenterat min designuppgift i skolan på onsdag, är taggad!
 
Bilden har egentligen ingenting med inlägget att göra. Eller jo, den kan nog beskriva min trötthet efter en stressfull och jobbig vecka. Men nu är det dags för nya tider. Blir att spendera resterande tid av kvällen att se klart filmen Inception.
 
 

Redigering på hög nivå

 
. Ja, jag vet att jag inte har uppdaterat på en vecka. Jag tänker inte ens vara ledsen för det. Eftersom jag har spenderat i princip all min tid på raster och efter skolan i Västerhöjds macsal och redigerat bilder på deras datorer sen cuphelgen. Egentligen får jag inte visa dem nu innan de har publicerat bilderna på deras hemsida. Dock tog jag denna bild till personlig användning så det är lugnt med bildrättigheten här. När de väl är publicerade på facebook har jag möjlighet att lägga upp bilderna här. Men nu vet ni vart jag finns iallafall. Det är en liten omställning att gå från PC till Mac...
 

Skövde Basketcup 2013

Bild lånad från google
 
Åh vad min kameraväska är fullproppad - tyvärr inte av egna grejer, materialet har jag lånat från skolan. Imorgon smäller det, jag ska nämligen fota Skövde Basketcup! Jag är taggad men galet nervös eftersom det är mitt första frilansjobb utan att fota för SLA. Så jag känner verkligen pressen, men det ska bli spännande! Det är tänkt att jag ska hjälpa till och täcka upp lite hallar lördag och söndag, så det blir minst sagt en händelsefylld helg!
 
Jag har precis packat klart och jag har med mig:
 
Canon 550D
Canon 450D (extrakamera från skolan)
3 tomma minneskort
USB
 
Objektiv:
- Canon 70-200mm f/4 L (telezoom)
- Canon 50mm f/1,8 (ljusstarkt objektiv)
- Canon 18-55 f/3,5-5,6 (vidvinkel om jag behöver)
- Tamron 90mm f/2,8 macro (till min besvikelse var ett vidvinkelobjektiv redan lånat så jag beslagtog det här, ljusstarkt och har en ganska bra brännvidd
 
Och en extern blixt, 430EX II
 
Nu kör vi! Få se om min axel överlever imorgon efter den tunga väskan...
 
 
 

Min önskelista

 
Som ni säkert har märkt är jag ganska fotogalen och ny utrustning är ju aldrig fel! Jag har märkt att jag har utvecklats enormt det här året/åren som jag har haft min Canon 550D och jag känner att nya tillbehör skulle hjälpa mig förbättras och få nya fotomöjligheter.
 
1. Canon EF 17-40 f/4 L USM - Ett nytt vidvinkelobjektiv till bland annat pressfotografering, inredning och fotografera nya platser (man kan alltid vara kreativ med nya brännviddar).
 
2. Batterigrepp ´BG-E8 till Canon 550D (plus extra batteri) - Min kamera känns ganska ostabil när jag fotograferar med de tyngre objektivet 70-200mm, samt att det behövs längre batteritid. Att det dessutom ser proffsigare ut är ju bara ett plus i kanten?
 
3. Extern blixt Speedlite 430EX II - Flera gånger i månaden lånar jag hem denna externa blixt från skolan (man kan i princip säga att jag har den hemma oftare än vad skolan har den), men tycker att det vore dags att skaffa sig egna prylar. Dessutom vet jag hur den här blixten funkar och är väligt nöjd med den!
 
4. Ny kameraväska - Min nuvarande är en gammal jag fick utav pappa men den är överfull av alla grejjer. Om jag dessutom kommer investera i fler kameragrejjer måste ju alla saker få plats, eller hur?
 
Undrar hur jag kommer ha råd med allt det är. Jag ska ju dessutom spara till en fotoresa... hmm...

Säljer Newbody

I trean är vår klass dröm att få åka till Prag. Nu ska vi sälja Newbody fr att samla in pengar till vår resa (vi ska samla ihop ca 3000-4000 per person). Det går lite trögt att sälja men ifall ni är intresserade är det bara att maila till [email protected]
 
Klicka på bilden för att komma till deras katalog och se deras utbud. Varje paket kostar 150kr/st (strumpor m.m kommer i flerpack).

Vinn en klocka från Daniel Wellington

Klicka på bilden för att komma till Andreas blogg som anordnar tävlingen.
 
Jag är med i en tävling där man kan vinna en valfri klocka från Daniel Wellington, helst den som är på bilden hehe... Var med du också!

Nybakat bröd

 
Just nu sitter jag hos mormor och äter nybakat bröd, smakar alltid underbart när hon lagar mat! Nu är det också tonårsbossen på tv, missa inte det ni skövdebor! Hur roligt som helst haha.
 
Imorgon efter skolan åker jag till Lerdala så det blir lite dålig bloggning framöver, men jag har med mig min kameran så jag hoppas att jag kan bjuda på lite bilder när jag kommer hem.

Pretty•little•things

Klicka på bilden för att komma till min tumblr

För ett tag sedan skaffade jag tumblr för att samla fina inspirationsbilder och quotes, kika in och följ vettja! Jag har inte så många bilder än men det kommer. Så mysigt att kolla runt på andras bloggar, har ni tumblr?

En blick säger mer än tusen ord

 
Jag kommer nog aldrig riktigt hålla koll på den här spillevinken, att hon har skaffat blogg helt obemärkt... Klicka på bilden eller klicka här för att komma till hennes blogg. Söta bellis ♥

Födelsedagsfirande

 
Lite bilder från i fredags när vi firade Lisas 17-årsdag. Stort grattis!
 
Jag och Johanna fick ruscha in till stan för att köpa present (våran är den bruna presentpåsen), vilket resulterade till en body mist med en tillbehörande body butter som passar utmärkt som inredningsdetalj i hennes rum och doftade någorlunda gott...
 
Efter pappersprassel och fina kort blev vi bjudna på god mat, smarrig efterrätt (apelsin-chokladglass med maränger och hemmagjord chokladsås) och chips med familjespel och klappade deras katt. Men gott sällskap gör hela kvällen, eller hur bellis haha.
 
Var ute och shoppade idag, det var länge sen!

Söndagsfrukost chokladpannkakor


Godmorgon solstrålar!
Det här är veckans söndagsfrukost (plus gröt med jordgubbar och ett stort glas vatten): bananpannkakor med choklad, så gott! Härligt brända för att förstärka den bruna chokladfärgen... De är väldigt lätta att göra, mixa ihop samma ingredienser om du har gjort bananpannkakor förut, men lägg till 1-2 teskedar kakao. Jag adderade inte någon sötma eftersom jag tycker att fruktosen i bananerna balanserar upp den beska kakaon ganska bra. Det beror ju förstås på hur mycket kakao du häller i...
 
Idag är det plugg/städ/jobbdag, så det blir att gå ut innan lunch en runda innan jag börjar med att städa rummet, göra läxor, och fortsätta med lite redigeringsarbete. Ikväll kommer lite bilder upp från Lisas födelsedag i fredags.
 
Jag lade till kategorin mat, misstänker att det kommer bli mer frukostbilder och recept framöver.

Frozen yoghurt with strawberries

 
Ikväll myser jag ensam framför datorn med denna goda (och någorlunda nyttiga) efterrätt, nämligen frozen yoghurt med jordgubbssmak! Jag tänkte dela med mig av detta superenkla recept:
 
Ingredienser (2 portioner)
1-2dl naturell yoghurt (funkar med vanilj, men då skippar du vaniljsockret)
250g kvarg/kesella
100g jordgubbar
1 1/2 banan
alternativt 1 nypa vaniljsocker
kokosflingor
 
Mixa bananerna och jordgubbarna med en stavmixer eller liknande. Rör i youghurt och kvarg samt vaniljsocker om du önskar, mixa inte! Du kan ta en större andel kvarg och mindre yoghurt om du vill ha en tjockare konsistens och vice versa. Häll upp i fina glas och ställ i dem i frysen i ca en timme. Ta sedan ut dem och toppa med kokos. Voilá och du har en krämig och god frozen yoghurt! 
 

Solnedgång och långa bussturer

Så härligt med vår! Bilder från i tisdags när jag var på väg hem från guapo. Så mysigt att åka långa bussturer då man kan ta det lugnt med lurar i öronen och bara låta tankarna vandra förbi. Tills bussen var tvingen att tvärstanna på grund av två älgar (?!) som stod mitt i vägen. Annars var det en trevlig resa. Dags att kolla på the hills (ja, jag är beroende) och därefter blir det sängen för mig, så himla trött efter den här dagen! Snart är det helg, längtar!

Ny bok från biblioteket

Titta vad som mamma hämtade åt mig från biblioteket idag! En peppande träningsbok av Sofie Fahrman och Julia Fors. Blir att läsa ikväll (och när inspirationen dalar). 
 
Efter en jobbig första dag i skolan (ja, vi började idag), åkte jag till Hjo för att fota en tjej till Uppslaget. Därefter blev det att lämna in bilder och komma hem med en hemsk huvudvärk. Hoppas inte jag blir sjuk och måste stanna hemma. Ain't nobody got time for that!
 
Nu - redigera bilder från gårdagen och skriva spanskainlämning. Och kanske hämta lite mer frukt.

Sweet breakfast

S
 
Godmorgon ♥ 
Sista lediga dagen innan skolan börjar! Idag åker jag till Guapo, kommer fota lite så lägger upp bilder ikväll.
 
Ha en bra dag, även för er som redan börjat skolan.